Gezin op bed knuffelen

Een fotoshoot thuis? Dit is waarom het een dikke aanrader is!

Een fotoshoot thuis, ik kan me zo indenken dat het niet het eerste is dat in je opkomt, maar het is echt een aanrader. Ik zal je hieronder uitleggen waarom en daarna neem ik je nog even mee naar Limburg. Hier mocht ik foto’s maken van een fantastisch gezin.

Ik ben van mening dat foto’s alleen maar waardevoller worden naarmate de tijd verstrijkt. Over 20 of 30 jaar zijn het deze foto’s waar je het met elkaar nog over hebt. ‘Waar woonden we toen? Wat deden we daar? Hoe zag mijn kamer eruit?’ Vaak heb je nog wel wat vage herinneringen, maar zodra je een foto in je handen krijgt, word je weer helemaal mee teruggenomen. Je ziet weer dingen waarvan je niet eens wist dat je dat vroeger had (posters van de Backstreet Boys aan je muur, of zo…). Hoe leuk is het om met mensen die het meest voor jou betekenen de foto’s erbij te pakken en verhalen aan elkaar te vertellen? Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat gebeuren als je deze foto’s hebt. Daar kan geen heide of zandvlakte tegenop!

Op een hele gewone zondagochtend in januari mocht ik foto’s maken van Sanne, Philipe, Nola en Sep. We begonnen de ochtend met een stuk vlaai (een stuk ja, want Limburgers doen niet aan klein of weinig). Zeg trouwens ook nooit dat je de taart lekker vindt, want het is echt ‘vlaai’, taart was een verboden woord om te gebruiken.

Na de thee met vlaai kreeg ik een rondleiding van de kinderen. We liepen naar boven en ik volgde de kinderen. Ik legde vast wat ik zag: Nola die aan het make-uppen was, Sep die met zijn vader op bed aan het stoeien was, Nola die met mama een boekje ging lezen en Sep die met zijn trein aan het spelen was. Ik maakte foto’s van het geheel, maar ook van de details, een vinger onder een woord dat hardop voorgelezen moet worden en een trein die voortgeduwd wordt.

We eindigden de ochtend buiten op het bankje, bij ze op de hoek. We maakten foto’s van veel kleine, ogenschijnlijk onbelangrijke momenten. Maar deze momenten gaan ooit voorbij, dan doen de kinderen niet meer wat ze nu doen. Dat dit is vastgelegd is echt voor altijd en ik weet zeker dat ze deze foto’s later nog vaak met elkaar zullen bekijken en dat ze dan de beste verhalen aan elkaar kunnen vertellen.

Meer informatie over een shoot bij jullie thuis? Klik dan even op deze link: https://byninja.nl/sessions-and-prices

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@byninjaphotography

Volg me op Instagram

Menu