Zakelijke portretten Overijssel

Bedrijfsfotografie in Overijssel: De kracht van professionele foto’s

Herken je dit: je bent online op zoek naar fotografen die zakelijke bedrijfsfotografie aanbieden in Overijssel en je typt het in in Google. Vervolgens krijg je een waslijst aan mogelijke websites van fotografen die dit aanbieden. Je klikt een website aan en wat gebeurt er? In een fractie van een seconde heb jij de website al beoordeeld. Je ziet van alles en let vooral ook op de foto’s die worden gebruikt. Voordat je het weet heb jij al besloten: ‘Blijf ik of deze website, of maak ik dat ik wegkom?’ De eerste indruk moet meteen raak zijn, anders ben je weg. “Dit is precies waarom goede foto’s zo belangrijk zijn: professionele foto’s van jouw bedrijf helpen je niet alleen om op te vallen, maar zorgen er ook voor dat potentiële klanten blijven hangen en meer willen weten over jouw bedrijf.”

Het kan verleidelijk zijn om zelf een camera te pakken of om iemand binnen je bedrijf of een bekende te vragen om “even wat foto’s te maken”. Want, laten we wel wezen, tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een goede telefoon op zak die scherpe foto’s maakt. Maar tussen “even een foto” maken en een “goede foto” zit nogal een verschil. 

Zo heb ik workshops gegeven waarin ik mensen foto’s liet zien en gevraagd wat ze er van vonden. Als voorbeeld nam ik foto’s van kleding. Voor producten vind ik het namelijk fijn als de belichting goed is, de kleuren realistisch zijn en dat de setting kloppend is. Met die voorwaarden in het achterhoofd liet ik een website zien waarop kleding werd verkocht. Veel van de foto’s waren in een pashokje gemaakt, waar het vrij donker en geel was (door het aanwezige kunstlicht). Ik snap dat je niet voor elk kledingstuk een fotograaf laat aanrukken, zeker niet als je aanbod regelmatig verandert, want dat is voor veel (kleine) kledingzaken niet te doen. Maar door deze foto’s te gebruiken had ik zelf geen idee wat de daadwerkelijke kleur van de kleding was en in het geheel zag het er ook niet zo mooi uit. Ik vroeg mijn cursisten wat zij zouden doen: overgaan tot aankoop, of wegklikken en door naar de volgende website. De meeste mensen kozen voor de laatste optie en dat is ontzettend zonde, want hierdoor kun je natuurlijk heel veel potentiële klanten verliezen. Foto’s maken echt een heel groot verschil!

Dus als het gaat om het vastleggen van de essentie van jouw bedrijf, het uitstralen van je kernwaarden, het laten zien van jouw product(en) én het aantrekken van de juiste klanten, dan is het mega belangrijk om een goede basis qua foto’s te hebben, door bijvoorbeeld het hebben van een beeldbank. Een beeldbank is een verzameling van foto’s die bovenstaande perfect weergeeft.

De kracht van échte beelden

Ik ben van mening dat een goede beeldbank niet alleen goed weergeeft wie je bent, wat je doet en wat je wilt bereiken met je bedrijf, maar dat het juist ook op een zo’n écht mogelijke manier wordt vastgelegd. Ik ben namelijk een enorme voorstander van echte beelden. In een wereld waarin we worden overspoeld door foto’s, valt het op wanneer iets echt en oprecht is. Klanten voelen zich meer en meer aangetrokken tot bedrijven die open en eerlijk communiceren. De tijd van de ogenschijnlijke perfecte en gelikte plaatjes is voorbij. Bedrijven die echt en oprecht overkomen, trekken klanten aan. Bedrijven die op een authentieke manier in beeld te komen, komen zo betrouwbaarder en toegankelijk over. Als bedrijfsfotograaf in Overijssel kan ik je hier heel goed mee helpen.

Hoe kom je dan authentiek, betrouwbaar en toegankelijk over? Hoe leg ik dat voor je vast? Dat doe ik niet door met je af te spreken, binnen te wandelen en zomaar foto’s te gaan maken. Nee, vooraf hebben we contact met elkaar. Wat zijn jouw ideeën, wat zijn jouw wensen, wat wil je heel graag in beeld hebben gebracht en waarom? Voor jou is het ontzettend belangrijk dat je weet wat jouw ‘Waarom’ is: Waarom doe jij met je bedrijf wat je doet? Weet je waar je voor staat?

Belangrijk dat je weet waar je voor staat 

Weten waar je voor staat, weten wat de kernwaarden zijn van je bedrijf en weten wat je uit wilt stralen is ontzettend belangrijk. Voordat ik daadwerkelijk met je afspreek, hebben we hier contact met elkaar over. We sparren met elkaar en ik vraag je om een moodboard te maken. Niet met het idee dat we beelden gaan namaken, maar zodat ik wel goed een idee heb wat je mooi vindt en bij je bedrijf vindt passen. Nadat je dit hebt uitgewerkt, hebben we nog eens contact met elkaar om zo samen tot een mooi plan te komen waar we mee aan de slag kunnen. We plannen een afspraak in en vervolgens kom ik bij je langs of spreken we af op een mooie plek om foto’s te maken voor jou en jouw bedrijf! 

Tijdens de fotoshoot komen we er snel genoeg achter wat wel en wat niet werkt. Ik neem de tijd om nog beter te begrijpen wat jouw bedrijf bijzonder maakt en hoe we dit samen het beste in beeld kunnen brengen. Door nauw samen te werken, ga ik jouw missie en visie steeds beter begrijpen en daardoor kunnen we beelden maken die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar die ook echt het verhaal van jouw bedrijf vertellen. En met alle beelden die wij met elkaar maken, kun jij je onderscheiden op de markt en een onwijs mooi en uniek merk neerzetten! 

En dit kun je ook bij mij doen

Wil je weten wat ik je nog meer kan bieden? Lees dan vooral nog even verder. Je bedrijf is natuurlijk constant in beweging en er zal het een en ander door de jaren heen veranderen. Vind je het belangrijk dat het niet bij die ene keer foto’s maken blijft, maar wil je graag consistent en consequent mooie beelden hebben? Dan kunnen we vaker met elkaar afspreken! Mocht je dat willen, stuur me dan een berichtje!

Daarnaast kan ik me indenken dat je mij niet om elk dingetje wilt laten komen. Daar heb ik óók een oplossing voor. Ik heb namelijk een cursus ‘Telefoonfotografie’ ontwikkeld. Wil jij zelf ook mooie(re) foto’s kunnen maken met je telefoon? Dan kun je een afspraak maken voor de cursus en deze kan ik aanbieden op locatie, of je mag bij mij thuis in Wijhe komen. Daarnaast bied ik ook vervolgmogelijkheden aan voor nabewerking én bied ik de optie om voor jou een preset te maken, zodat jij in dezelfde lijn foto’s kunt maken en kunt uploaden op je website en je social media! Meer weten over deze cursus? Kijk dan hier!

@byninjaphotography

Volg me op Instagram

Menu